Muziekcolumn

“Music was my first Love”

Week 27 – 30-6-2021

Mijn naam is Gerbin Blokx, DJ, accountmanager en vader in een samengesteld gezin. Ik ben de “senior” in het DJ-Team SR-JR (Senior-Junior) en in het dagelijks leven vooral muziek-o-fiel.

Muziek loopt als een rode draad door mijn leven; mijn eerste plaatje kreeg ik in 1974: The Rubettes – Sugar baby love. Geen flauw idee waar de tekst over ging maar het was de hoge (falset) stem van zanger Paul da Vinci die me raakte. Voor 6 gulden werd de eerste nummer 1 hit gescoord.

In de 4de klas van de basisschool vroeg mijn leraar of ik het leuk zou vinden om tijdens de laatste schooldag muziek te draaien. Hij wist van mijn interesse en zo stond ik die dag met mijn eigen collectie op het bureau van de meester plaatjes te draaien. Achteraf gezien was het de start van mijn DJ carriere.

“Ik draaide plaatjes op het bureau van mijn meester”

Tijdens het voortgezet onderwijs startte ik met 2 vrienden een drive-in disco. Apparatuur en speakers werden bij elkaar geraapt en mijn vader zorgde voor een djbooth en vervoer. We draaiden op school-, voetbal- en hockeyfeesten, elk weekend waren we op pad.

Ik ging werken bij Pieter van Os cd’s, een muziekspeciaalzaak met veel Bossche horeca als klant. Zo kwam ik met wat geluk als DJ bij Silva Ducis aan de Parade terecht. Ik had mijn droombaan gevonden. Niet veel later klopte Discotheek The Galaxy bij me aan met de vraag of ik daar op zaterdag wilde komen draaien. Zo ging het ineens van 150 man naar 1000 man publiek. Het eerste uur trilde mijn handen zo erg dat ik de naald van de platenspeler met moeite op het vinyl kreeg.

Het ging hard, ik maakte de overstap naar concurrent The Kings in de Vughterstraat. Een gezellige discotheek met meer diversiteit aan bezoekers. Deze eigenaar had ook een discotheek in Schaijk, The Rockefeller. Een megaclub met een grote zaal, een Hollands cafe en een cafetaria onder één dak. Elke week artiesten zoals Menthal Theo. Total Touch en met publiek uit alle omliggende dorpen, wederom een mooie uitdaging!

Met de opkomst van de Apres-ski muziek veranderde mijn interesse. Ik wilde meer feest en minder clubmuziek. Ik kwam in contact met Café Bolle, de studentenkroeg van Tilburg. Daar mocht ik volledig mijn eigen gang gaan en draaide er van “een bossie rode rozen” tot “rainbow in the sky” alles kon en niets was te gek. Ook Guus Meeuwis werd hier wel eens gespot, soms nuchter en soms niet zo.

Na die periode ging de rem er op. Het vaderschap zorgde voor andere prioriteiten. Ik bleef in de muziek als inkoper CD bij Mediamarkt Amsterdam en belandde later bij platenmaatschappij EMI Music.

Inmiddels werk ik 30 jaar in de muziekindustrie. In die tijd zijn er veel mooie momenten geweest die ik graag met jullie wil delen. Van hilarische gebeurtenissen in de platenzaak tot ontmoetingen met internationale artiesten. Verhalen over stijlen van reggae tot hardrock en van de meest kleine feestjes tot massale festivals.

Tot snel!

De platenzaak

Week 31 – 4-8-2021

Uren heb ik er versleten, het voelde als mijn tweede thuis. Van mijn laatste zakgeld kocht ik er cd’s en platen, maar vooral hing ik er vrijdagmiddag en zaterdag rond om de meest wilde verhalen te horen. Later ging ik er ook werken; bij Pieter van Os cd’s in de Snellestraat in Den Bosch, een muziekspeciaalzaak met een grote variatie aan klanten. Pieter en Ida runden het bedrijf, ze waren mijn tweede vader en moeder en waakten over mij.

In onze winkel kwam je soms bekenden tegen, zoals modeontwerper Addy van den Krommenacker of Hans Gillhaus, de vriendelijke PSV-er die ook negen keer het Nederlands elftal complementeerde. Verder kwamen Johan Derksen, Bart Chabot en Leo Blokhuis wel eens binnen gelopen.

Bijnamen
We hadden ook “bijzondere” klanten, sommigen kregen een bijnaam: Knakenmeneer was een snelle jongen die stikte van het geld, hij kwam altijd in een zwarte Donkervoort cabrio met aan zijn zijde een beeldschone blondine. Als tiener was ik zwaar onder de indruk…van haar! Als hij in de verte aan kwam lopen werd er direct muziek opgezet waarvan we wisten dat hij die ging kopen. Hij had zijn eigen vakje waar we stapels CD’s voor hem klaar legden, want als hij kwam ging de kassa: katsjing!

Meneer Jansen was een wat knorrige man die, nadat de markt was afgelopen, altijd onze winkel bezocht. Hij spaarde cd’s van de Diamond Collection en had er honderden. Ik vraag me af of hij er ooit één geluisterd heeft want toen hij overleed werd Pieter gebeld dat er kasten vol gesealde cd’s in zijn huis waren gevonden.

Ontcijferen
Ook waren er mensen die hun verzoek op een papiertje schreven. Wij mochten dan ontcijferen wat er gezocht werd. Wat die klanten niet wisten is dat deze briefjes in een plakboek bewaard werden. Ontcijfert u mee: Chaca Caan – Im evrie women, Gloria Ester van, Maraya Kerry, Mietlof, 3x TDK 60 Watt (hij bedoelde 60 minuten), Fikkie Leandros, In jor ais van de Shuffles en Andrea Borsati en Marco Bocelli.

Natuurlijk haalden we kattenkwaad uit. Als iemand op zoek was naar een bepaald liedje vroegen we steevast: ‘zingt eens un stukske?’ Vervolgens haalden we er diverse collega’s bij en lieten we de klant nog een keer of vier zingen.

Een deftige dame stond bij de klassiek-afdeling terwijl er in de winkel loungemuziek speelde waar een nogal erotische stem in voor kwam. Ze vroeg of die opgewonden juffrouw wat zachter kon waarop Pieter met een ondeugend gezicht zei: ‘ik zal het achter even aan haar vragen’.

Van de koart
Carnaval was de drukste tijd van het jaar, dat kwam vooral door de Oeteldonk CD. Pieter was nooit te beroerd om na sluitingstijd de horeca nog even te bevoorraden, met als gevolg dat hij bij elke kroeg moest blijven hangen en ‘hillemol van de koart’ thuis kwam.

Afgelopen week heb ik met Ida herinneringen opgehaald aan Pieter, hij overleed na een kort ziekbed op tweede kerstdag 2014 op 60-jarige leeftijd. Ik ben hen dankbaar voor de geweldige tijd in de platenzaak.

Muziek: Smaken verschillen

Week 36 – 1-9-2021

Mensen vragen me wel eens wat mijn muzieksmaak is. Meestal vraag ik dan in welke rol ze dat bedoelen? Als DJ heb ik namelijk andere voorkeuren dan wanneer ik thuis op de bank zit.

Thuis luister ik op basis van hoe ik me voel of wil voelen. Als ik verdrietig ben pijnig ik mezelf met singer-song-writers, om me tenslotte nog ellendiger te voelen.

Als ik gelukkig ben draai ik vrolijke muziek en zet ik mijn zomerlijst op Spotify aan. Reggae, Dance, Latin maar ook Nederlandstalig knal ik dan door de speakers. Luidkeels meeblèren in de auto of de douche!

Als DJ luister ik compleet anders naar muziek. Mijn streven bij elk optreden is om het gevoel bij de bezoekers maximaal positief te beïnvloeden, tot aan extase toe. Dat doe ik zelf door de opbouw in mijn playlist maar ook de platenproducers helpen me hier een handje bij.

Er worden namelijk heel veel trucjes in een plaat gestopt: een liedje begint bijvoorbeeld direct met het refrein, het nummer vertraagd of versneld, een maximale opbouw naar “the drop”, het laatste refrein wordt een octaaf hoger gezongen of het nummer verandert van muziekstijl, bijvoorbeeld van Nederlandstalig naar Hardstyle..en dat werkt!

Muziek is emotie en dat is maar goed ook anders zou iedereen naar hetzelfde luisteren, het beïnvloed je gevoel en het kan je gemoed versterken of veranderen. Het mooiste voorbeeld is de muziek tijdens Carnaval, en ja natuurlijk werkt de alcohol ook een beetje mee. Ik kan maximaal genieten als de handen in de lucht gaan, er gehost en meegezongen wordt en alles van links naar rechts gaat. Het grappige is dat ik die extase ook zelf beleef in de vorm van kippenvel als de hele tent los gaat.

ZIEL EN ZALIGHEID

Je zult me nooit horen zeggen dat ik een liedje slecht vind. In mijn ogen bestaat slechte muziek niet, het is een kwestie van smaak. Elke producer, zanger of zangeres stopt zijn ziel en zaligheid in zijn creatie. Soms duurt het ook even voor muziek je pakt en moet je het vaker luisteren, ik had dat bij The Beatles. Naarmate ik deze band vaker ging beluisteren ontstond het ontzag voor de liedjes. Ik was overigens niet de enige die tijd nodig had, want The Beatles werden destijds door zowat elke platenmaatschappij afgewezen.

Momenteel lees ik het boek Singing in the Brain van Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en verbonden aan de vrije universiteit van Amsterdam. Hij omschrijft waarom muziek zo belangrijk is, ik citeer: “De wetenschap heeft aangetoond dat muziek veel positieve effecten heeft. Mensen kunnen hun emoties erin kwijt en muziek en helpt ze met hun gevoelens om te gaan. Liedjes bieden troost, rust of maken blij”

Het beste voorbeeld zie je bij personen die lijden aan dementie. Deze mensen kunnen vaak nog goed meezingen met een melodie terwijl ze allerlei andere dingen zijn vergeten. Muziek ondersteunt op die manier het geheugen van deze oudjes.

Hopelijk mag iedereen nog lang genieten van al die mooie muziek!

Vroeger was alles beter

Week 40 – 29-9-2021

Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik het zeg. Nee, vroeger waren dingen anders maar zeker niet altijd beter. Dat geldt ook voor de muziek.

Elke week spendeer ik uren op verschillende websites op zoek naar nieuwe platen. Als DJ wil je je toch onderscheiden van de rest door net de betere en nieuwere platen in je collectie te hebben. Vroeger was de competitie hierin zo groot dat DJ’s het label op hun vinyl plaat afplakten zodat je niet kon zien wat ze draaiden. Ik zelf deed daar niet aan mee, ik had liever dat ze maandag in de platenzaak kwamen vragen wat ik het afgelopen weekend gedraaid had, daardoor ging de kassa weer rinkelen. Vandaag de dag gaat dat geheimzinnige niet meer op, lang leve Shazam.

Beatport, Soundcloud en Itunes zijn de voornaamste websites waar ik mijn tracks koop en download. Beatport voor de Dance en Club muziek, Soundcloud voor de speciale remixen en Itunes voor al het overige werk, van Top 40 tot feestmuziek. Ik verbaas me wel eens over de hoeveelheid nieuwe songs die per week verschijnen. Volgens mij komt het vooral doordat veel meer mensen tegenwoordig muziek maken, vooral in de electronische sector. Computers en hun muzieksoftware hebben het veel toegankelijker gemaakt. Ook muziekprogramma’s op televisie dragen bij aan het feit dat jongens en meisjes weer de weg vinden naar zangles of naar muziekscholen om een instrument te leren bespelen.

ABBA BRENGT NIEUWE MUZIEK ZELFS OP CASSETTE UIT

Toetsen was vroeger mijn ding maar de blazerssectie daar kreeg ik pas echt kippenvel van. Earth Wind & Fire, Tower of Power en dan vooral live. Daar spat de energie van af. Wat ik mooi vind is dat die blazers ook weer in de hedendaagse muziek terug komen. Sjaak – Trompetisto, Sak Noel – Trumpets en luister vooral deze is: Dayvi – Baila Conmigo.

De muziek uit de 70’s en 80’s vindt zijn weg weer terug naar de feestjes. Soms worden de liedjes in een nieuw jasje gestoken. Een mooi voorbeeld is Rasputin van Boney M, dit nummer werd door Majestic, een Engelse Radio DJ, opgepimpt waardoor het direct de hitlijsten in vloog. Tja, en dan hebben we ABBA, draai Gimme Gimme Gimme en de tent gaat los. Zeer bijzonder is dat deze Zweedse band, waarvan de leden inmiddels tussen de 68 en 73 jaar oud zijn op 5 November met een nieuw album komt. De muziek zal o.a. verschijnen op CD, Vinyl en nog gekker: op muziekcassette.

Fans

Ik ben er van overtuigd dat de echte fans alles zullen kopen, maar een cassette? Hoe vaak hebben we vroeger met een potlood de tape herstelt als dat ellendige ding weer eens volledig was vastgelopen. En toch, ik mis de tijd van de cassette! Het tijdperk waar je naar de stad fietste om TDK SA 90’s te kopen, de tijd waar je uit liefde voor je vriendinnetje de mooiste muziek op dat bandje zette om muzikaal indruk te maken.

Vroeger was misschien niet alles beter maar het had ook zijn charme.

Verzoekplaatje

Week 45 – 3-11-2021

Als het SR-JR DJ-Team zijn we wekelijks op pad om op de leukste feestjes te draaien. We crossen door heel Brabant om de mensen met onze muziek het leukste feest van hun leven te geven.

De locaties waar die feesten worden georganiseerd variëren nogal, het ene moment sta je in een kroeg, het andere moment in een mega feesttent, sportkantine of achteraf schuurtje. Het voordeel van zo’n schuurtje is dat de mensen zich meestal wel warm dansen van de kou (en wij ook). Voor ons maakt het niets uit, wij hebben op elke locatie waar we plaatjes gaan draaien evenveel lol.

Afgelopen periode hebben wij het net als de meeste mensen vanwege Corona zwaar gehad, veel feesten werden gecanceld of uitgesteld. Maar er ontstonden ook nieuwe alternatieven.

Zo hebben we voor het eerst ons kunstje online mogen doen met Duckout carnaval. Een nieuwe ervaring om voor tv camera’s volledig uit je plaat te gaan. Ontzettend wennen ook om zonder publiek en op half volume het feestje te bouwen, je hebt geen flauw idee hoe de mensen thuis reageren op jouw muziek. De dag erna deden we nog een Bingo waarbij we de muziek en presentatie mochten verzorgen, al met al weer een mooie ervaring. Momenteel is alles anders, veel mag weer en daar zijn we blij mee.

De afwisseling in festiviteiten is groot, wij zijn allround dus worden we op de meest uiteenlopende thema’s geboekt. Sportclub, bruiloft, verjaardag, themafeest en school of bedrijfsevenement. Dit zorgt er voor dat de voorbereiding voor elk feest dan ook weer anders is en daar gaat veel tijd in zitten. Voor elke boeking maken we namelijk een op maat gemaakte playlist.

LACHWEKKEND

Op elk evenement komen er mensen met goed bedoelde tips: de verzoekplaatjes. Soms kunnen ze heel verrassend zijn en af en toe ook lachwekkend.

Zoals 2 weken geleden in een grote feesttent waar de polonaise reeds was ingezet, iemand vroeg toen of ik een foxtrotje wilde draaien. Ik moet bekennen, ooit heb ik een stijldans les gehad en ben ik gillend weggelopen omdat ik de muziek van de Engelse wals niet trok.

Soms zit een gast qua muziekkeuze op een, zeg maar, andere planeet als jij. Ik maakte het ooit mee toen ik in discotheek The Galaxy draaide en iemand U2 aanvroeg. Hij had er zelfs geld voor over (25 gulden), ik heb het maar netjes geweigerd.

Zo nu en dan proberen we uit te leggen dat een nummer niet past op de avond of dat we tijd nodig hebben om ergens qua genre naar toe te bouwen. Ineens van Gerard Joling naar Muse wordt meestal niet gewaardeerd door het aanwezige publiek.

De meeste mensen snappen het wel en hebben er begrip voor. Voor die mensen proberen we altijd een escape te verzinnen. Een ander plaatje of datzelfde verzoekje later op de avond.

Het is dinsdagavond 19.00u als ik deze column aan het afronden ben. De persconferentie van Mark en Hugo staat op het punt van beginnen, hopelijk mogen we door met onze feesten!

Ons moeder zeej nog!

Week 48 – 24-11-2021

Mijn laatst geschreven column eindigde ik met de zin: De persconferentie van Mark en Hugo staat op het punt van beginnen. Nu, enkele weken later is het weer zo ver: de persconferentie. Het ziet er allesbehalve rooskleurig uit en waarschijnlijk gaat het slot op de DJ Booth. Ontzettend jammer want het is verdrietig als je daardoor al je boekingen gecancelled ziet worden.

Aan de andere kant, wat zeur ik, er zijn mensen die het op dit moment veel moeilijker hebben. Muziek is voor mij het medicijn om positief te blijven en vooruit te kijken naar het moment dat we samen weer een feestje kunnen bouwen.

Kerst en Oud en Nieuw worden twijfelgevallen maar Carnaval zouden we toch misschien moeten kunnen halen. Volgens mij is carnavalsmuziek het perfecte middel om vrolijk te blijven. Ik kan het iedereen aanraden om een paar keer per dag een liedje te luisteren.

Je hoeft de carnavalsmuziek niet ver van huis te zoeken, we hebben hier kanjers als de Dorini’s, Tim Schalkx en Jan Biggel. “Ons moeder zeej nog” zorgt bij ons in de auto nog steeds voor een polonaise!

Onze laatste keer plaatjes draaien was op zaterdag 6 November in de oude Ketting. Op 5 November verscheen de nieuwe single van het Geertruidenbergs duo Gebroeders Ko, in mijn ogen wat ze in DJ taal noemen: een jetser!

Het is toch geniaal als je verzint: Ja wie niet springt (die moet betalen, die moet voor iedereen bier gaan halen).  Met die plaat ging die avond iedereen “uit zijn plaat”, conclusie 200% gegarandeerd feest en daar word ik blij van!

Top 2000

Nog even terug naar 2021 want ook hier keren de gebruikelijke eindejaars items weer terug. De top 2000 komt er aan en de sfeer die rond dit radioprogramma hangt vind ik heerlijk.

Mijn favoriete song: de Piano Man van Billy Joel, het nummer start natuurlijk met een piano maar als de mondharmonica inzet ben ik verkocht en zie ik mezelf al met een bacootje aan de bar zitten.

Kijk ook zeker ‘s-avonds naar de Untold Stories van de Top 2000, interviews van Leo Blokhuis met artiesten uit heden en verleden. Direct komt bij mij de vraag op waarom we eigenlijk zo weinig goede muziekprogramma’s hebben en waarom zien we zo weinig muziekclips?

Ik zal eerlijk bekennen, de clip van Piano Man had ik tot vandaag nog nooit gezien.

Samen zijn

Kerst is ook zo’n periode waar ik naar uitkijk. Het is het enige moment in het jaar dat ik Sky Radio luister, in de hoop dat Driving home for Christmas voorbij komt. Wie verlangt er nou niet naar het samenzijn tijdens kerst met familie en vrienden, om verhalen uit te wisselen over het afgelopen jaar, herinneringen te maken en van elkaars gezelschap te genieten.

Laat dat een mooie boodschap zijn voor het komend jaar, oh ja…en natuurlijk meer carnavalsmuziek luisteren. Met mijn laatste column van het jaar wens ik iedereen alvast een fijne kerst en een gezond en muzikaal 2022 toe. Stay Safe!

Krant publicatie

Wendy van Lijssel

de Meierij Boxtel

SR-JR DJ-Team draaien door

Week 38 – 15-9-2021

Muziek. Het loopt als een rode draad door het leven van Gerbin en Marijn Blokx uit Boxtel. Senior gaf daarbij zijn liefde, kennis en ervaring naadloos over aan junior. Sinds enkele jaren vormen ze met ontzettend veel plezier het SR-JR DJ-Team waarbij het hen lukt om elke tent volledig op zijn kop te zetten. “Wij zorgen dat het publiek los gaat”, aldus het tweetal om tevreden toe te voegen: “Het geeft echt een kick om mensen helemaal euforisch uit hun plaat te zien gaan.”

Trots en blij. Dat is hoe Gerbin Blokx het ervaart om samen met zijn 18-jarige zoon Marijn als SR-JR DJ-Team de dj-booth te bemannen. Een gezamenlijke hobby die enkele jaren geleden ontstond. Dat ook Marijn een passie en feeling heeft voor het draaien van plaatjes is niet zo vreemd.

EERSTE SPOREN
Hij kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten van senior die zijn eerste sporen op dit pad al op de basisschool zette. “Eigenlijk heb ik altijd in de muziek gezeten”, bedenkt Gerbin om hardop uit te wijden: “Ik begon al op de lagere school met het draaien van plaatjes. Ik heb muziekles gehad, kan noten lezen en ben als 13/14-jarige ook nog toetsenist geweest in een band. Ik vond platen draaien echter leuker dus ben ik daar al snel mee gestopt en verder gegaan met mijn eigen Drive-in discotheek.”

GALAXY
Hobby en werk liepen uiteindelijk in elkaar over. “Na mijn middelbare school en militaire dienst heb ik in verschillende platenzaken gewerkt. In mijn vrije tijd draaide ik muziek op feestjes”, blikt Gerbin terug. Hij begon klein, maar zijn draaikunsten bleven niet onopgemerkt. Uiteindelijk werd hij gevraagd te draaien in de Galaxy in Den Bosch. Een grote en hele bekende discotheek waar muzikale televisieprogramma’s werden opgenomen en internationale artiesten optraden zoals Whitney Houston. Gerbin lacht: “De eerste keer dat ik daar stond trilden mijn handen zo dat ik het eerste half uur amper de naald op de plaat kreeg.”

FEESTJES
Genoemde discotheek is allang gesloten. Vinyl werd vervangen door cd’s en inmiddels is ook dit weer achterhaald. Over welke tijdsperiode we het ook hebben. Gerbin bleef en is actief in de muziek. “Na de Galaxy heb ik nog in andere (grote) clubs in Brabant gedraaid. Nadat discotheken en dergelijke uit de tijd raakten en sloten ben ik uiteindelijk weer verder gegaan zoals ik ooit begon dus met draaien op feestjes en partijen”, aldus Gerbin. De liefde voor muziek heeft hij overgegeven aan zijn zoon Marijn. “Ik heb geen muzieklessen gehad. Wel heb ik als menneke met zang ooit een talentenjacht gewonnen.

LEADZANGER
Later ben ik een paar jaar leadzanger in een schoolband geweest”, verhaalt deze. Dat hij uiteindelijk dezelfde passie heeft als senior is natuurlijk niet zo raar. In verloop van tijd vergezelde en uiteindelijk assisteerde hij senior steeds meer als deze op pad ging om ergens te draaien. Zo leerde hij in verloop van tijd stap voor stap het vak. Marijn: “Ik ben begonnen door af en toe eens mee te gaan. Vervolgens mocht ik af en toe een keer een plaatje instarten. Aansluitend ben ik ook steeds meer mee gaan denken welke muziek er gedraaid moest worden en uiteindelijk werd het in verloop van tijd steeds logischer dat ik mee op pad ging.”

SR-JR DJ-TEAM
Daarom besloten de heren er een paar jaar geleden officieel en écht samen voor te gaan en lanceerden zij zich als SR-JR DJ-Team. Dat laatste staat natuurlijk voor senior en junior. Wie denkt dat het gemakkelijk is om DJ te zijn of zomaar even te worden vergist zich. Daar zijn echt bepaalde kwaliteiten en vaardigheden voor nodig.

ALLROUND KENNIS
Naast gevoel voor ritme is het zaak om een allround kennis van alle muziek van toen en nu te hebben in allerlei genres. Grote en kleine hits en artiesten. Van pop, rock, house, rap tot heavy metal, dance en Nederlandstalig. Je dient up to date te zijn wat leeft in eigenlijk alle leeftijdsklasse. Een fingerspitzengefühl over wat het publiek wil en nodig is om de stemming naar hele hoge sferen te leiden is tot slot essentieel in het welslagen van elk feest.
Dat laatste zit wel snor bij SR-JR DJ-Team. Gerbin en Marijn zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Gerbin is eerlijk: “Als de oudste ben ik natuurlijk helemaal op de hoogte van alles uit mijn tijd. Marijn is helemaal toegespitst op het hier en nu. Die weet precies wat er bij jongeren leeft. We vullen elkaar in deze perfect aan.”

PRODUCEREN
Na het succesvol afronden van gymnasium is Marijn intussen begonnen aan een studie communicatie & informatiewetenschappen. Dat muziek ook voor hem belangrijk is blijkt uit de invulling van zijn vrije tijd. Hij produceert zelf muziek, verzorgt dj-workshops voor de DJ Producerschool Boxtel en is natuurlijk onderdeel van SR-JR DJ-Team.

DOOR DRAAIEN
Nadat zij vanwege COVID-19 behoorlijk lange tijd stil lagen begint tot hun geluk alles weer een beetje op gang te komen. “We draaien samen weer door en zorgen dat het publiek los gaat”, melden de mannen en voegen toe: “Bij voorkeur willen we elk weekend ergens draaien”, om te besluiten: “Het geeft echt een kick om mensen uiteindelijk helemaal euforisch uit hun plaat te zien gaan.”